Спосіб лікування хворих з дисциркулярною енцефалопатією - Калюжка, Аліна Андріївна; Роздільська, Ольга Миколаївна; Хвисюк, Вікторія Володимирівна; Зінченко, Олена Костянтинівна; Катаржнова, Ірина Валентинівна; Зінов'єв, Едуард Валентинович; Тацій, Наталія Павлівна; Омельяненко, Олена Вячеславівна; Калюжка, Юрій Леонідович; Калюжка, Владислав Юрійович; Плєхова, Олеся Олександрівна; Зінов'єв, Іван Едуардович; et al. (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2017)
Спосіб лікування хворих з дисциркулярною енцефалопатією включає медикаментозну терапію та фізіотерапію. Фізіотерапевтичний вплив здійснюється шляхом небулайзерної аерозольтерапії, яку проводять зранку, через 1,5 години після сніданку, на одну інгаляцію використовують 1000 мг (2 мл) цитиколіну, до якого додають фізіологічний розчин (3 мл), інгаляція триває 10 хвилин, кожного дня, додатково послідовно здійснюють масаж шийно-комірцевої зони та циркуляторний душ.
Keywords: патент; корисна модель; медицина; неврологія; дисциркуляторна енцефалопатія; фізіотерапія; недостатність кровопостачання