Строки експлуатації основних фондів в сучасних умовах - Гаврись, Микола Олександрович (НТУ "ХПИ", 2008)
При зарахуванні на баланс підприємства об'єктів основних фондів власниками або уповноваженими особами визначаються строки їх експлуатації, або ж строки корисного використання. Ці строки, зокрема, впливають і на амортизацію цих об'єктів у бухгалтерському обліку, якщо застосовується лінійний метод нарахування амортизаційних відрахувань. У статті проаналізовані строки експлуатації для різних об'єктів 1-4 груп та зроблена спроба визначити оптимальні строки їхнього корисного використання.

When transferring objects of basic assets on the balance of the enterprise, owners or the authorized persons define terms of their operation, or terms of useful utilization. These terms, in particular, influence amortization of these objects in book keeping if the linear method of depreciation is applied. Terms of operati on for different objects of 1-4 groups are analyzed and attempt to define optimum terms of their useful utilization is made in the article.
Keywords: бухгалтерський облік; інноваційний потенціал; активне оновлення фондів; конкурентоспроможність