Визначення зусилля притискання валка до тарелі у тарілчасто-валковому активаторі та оцінка тиску під валком - Савченко, О. Г.; Федоров, Г. Д.; Супряга, А. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
Викладені теоретичні дослідження зусилля притискання валка до тарелі та тиску під валком у тарілчасто-валковому активаторі. Отримані залежності тиску під валком від кутової швидкості приводного вала та кута нахилу тарелі були використані при створенні лабораторного зразка цього активатора. Нарощування кутової швидкості підвищує тиск за квадратичною залежністю. Раціональний кут нахилу тарелі знаходиться в межах 30 – 40 °.

The above theoretical research efforts to the pressing roll to plate and pressure under roll in plate-roller activator. The received depending on the pressure under the roll angular velocity of the drive shaft and the angle of the one-religion were used in a laboratory sample of the activator. Capacity of the angular velocity increases the pressure on the quadratic dependence. Rational level of plate angle in the range 30 – 40 °.
Keywords: кутова швидкість; приводний вал; кут нахилу; лабораторний зразок; програмний пакет “Scilab”