Вплив конструкції переривчастого шліфувального круга на геометричні показники якості оброблюваної поверхні - Якимов, О. О. (НТУ "ХПІ", 2015)
Виявлені умови виникнення в пружній системі верстата коливань, здатних погіршити якісні показники поверхонь деталей, які формуються в умовах переривистого шліфування. Теоретично обґрунтовано і експериментально підтверджено вплив кількості прорізів на абразивному крузі і величини відношення ширини прорізу до розміру ріжучого виступу на параметричну стійкість пружної системи верстата і на геометричні показники якості оброблюваної поверхні.

The terms of origin in the resilient system of machine-tool of vibrations are exposed, able to worsen high-quality indexes surfaces of details, formi-ruyuschiesya in the conditions of the irregular polishing. In theory it is grounded and influence of amount of openings on an abrasive circle and size of relation of opening width is experimentally confirmed to the size of cutting ledge on self-reactance stability of the resilient system of machine-tool and on the geometrical indexes of quality of the processed surface.
Keywords: пружна система верстата; робоча поверхня; вібрації; високі температури; ширина прорізу; шорсткість