Normal and degraded operation of the open-end winding induction machine fed by 2-level inverters in cascading - Nayli, A.; Guizani, S.; Ben Ammar, F. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
The machine-converter system is a prevalent and essential configuration, widely used not only in variable-speed industrial drive applications, but also in high-tech transportation and power fields. Problem. Conventional drive systems, particularly those supplied by standard 2-level inverters, face major challenges regarding the enhancement of their dynamic performance and drive availability. To overcome these limitations, a solution involves utilizing the open-end stator winding induction machine associated with cascaded 2-level inverter topologies.

Система «машина-перетворювач» є поширеною та важливою конфігурацією, що широко використовується не тільки в системах приводу з регульованою швидкістю в промисловості, а й у високотехнологічних транспортних та енергетичних галузях. Проблема. Традиційні системи приводу, особливо ті, які живляться від стандартних дворівневих інверторів, стикаються із серйозними проблемами щодо підвищення їх динамічних характеристик та доступності приводу. Для подолання цих обмежень пропонується рішення, що включає використання асинхронної машини з відкритою статорною обмоткою в поєднанні з каскадними дворівневими інверторними топологіями.
Keywords: induction machines; cascaded 2-level inverters; open-end winding; degraded mode; power segmentation; асинхронні машини; відкрита обмотка; каскадні дворівневі інвертори; режими потужністі; сегментація потужності