Побудова багатофакторних математичних моделей енергоспоживання на хімічному виробництві - Стеценко, І. В.; Бедерак, Ярослав Семенович (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті розглянуто застосування методу групового урахування аргументів для побудови багатофакторних математичних моделей енергоспоживання на хімічному виробництві. Запропоновано враховувати при побудові моделей не тільки структуру та поточні значення параметрів технологічного процесу, але й його динаміку. Вибрані незалежні зовнішні критерії алгоритму самоорганізації для пошуку оптимальної моделі.

The paper discusses application of the method of group consideration of arguments for construction of multifactor mathematical models in chemical production. It suggests that in construction of models consideration should be given not only to the structure and current values of parameters of the technological process, but also to its dynamics. It selects independent external criteria of the self-organization algorithm for search of optimal model
Construction of multifactor mathematical models of energy consumption in chemical production
Keywords: контроль використання енергії; споживання палива; витрата енергії; нагрівання реагентів; синтез аміаку