Аналіз сучасного стану машинобудівних підприємств України - Соколенко, Володимир Анатолійович; Усачов, М. І. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті досліджено сучасний стан машинобудівних підприємств України. Показано, що в переважній більшості українські машинобудівні підприємства мають низьку конкурентоспроможність як на внутрішніх, так і зовнішніх ринках.

This article explores the current state of machine-building enterprises of Ukraine. Shown that the vast majority of Ukrainian machine-building enterprises with low competitiveness of both domestic and foreign markets.
Keywords: конкурентоспроможність; виробництво промислове; обсяг виробництва; оподаткування; збитки; продукція; сировина; попит; експорт; імпорт