Інтерполяція параметричними кубічними кривими - Адашевська, Ірина Юріївна; Краєвська, Олена Олександрівна (My University, 2023)
В роботі розглянуто способи опису параметричних кубічних кривих: Метод Ерміта, Метод Безьє. Застосовано алгоритм де Кастельє для побудови кривих Безьє на базі чотирьох контрольних точок, надано узагальнення алгоритму де Кастельє на довільну кількість точок.
Keywords: функції сполучення; крива Безьє; метод Ерміта; поліноміальні параметричні криві