Дослідження трендів українського ринку праці у сфері ІТ-бізнесу в умовах війни - Ходирєва, Оксана Олегівна (Луцький національний технічний університет, 2022)
Війна збільшила рівень ризику та невизначеності, створивши бар'єри для вільного руху робочої сили. Це, в свою чергу, призвело до значного послаблення інститутів ринку праці та їхнього ефективного функціонування. Економічні проблеми у поєднанні із масштабними внутрішніми переміщеннями робочої сили та потоками біженців завдають значної шкоди та призводять до втрат у сфері зайнятості та доходів.
Keywords: IТ-бізнес; ринок праці; доходи; сфера зайнятості; зарплати; вакансії