Глушко, Г. И.Чумак, О. П.Марков, К. В.2017-10-242017-10-242009Глушко Г. И. Влияние низкотемпературного хранения на химический состав плодов абрикоса / Г. И. Глушко, О. П. Чумак, К. В. Марков // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2009. – № 46. – С. 60-65.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32238В статті наводяться результати досліджень впливу низьких температур на хімічний склад абрікосів. Плоди абрикосів мають високі харчові властивості, тому важливою є проблема довготривалого зберігання. Розраховано математичну модель прогнозування вмісту речовин впродовж терміну зберігання. Показано, що на склад впливає початкова концентрація речовин і термін зберігання.The results of investigations of low temperatures influence on apricot chemical composition are represented in article. Fruit of apricot have a high nutrition characteristic so problem of long term keeping is very important. Mathematical model of prediction of substances content during term of keeping was created. Showed that initial concentration of substances and term of keeping have an influence on composition.ruзамороженные плоды абрикосахимические компонентыдинамикапонижение уровня веществпериод хранениякаротинпектиновые веществасахарВлияние низкотемпературного хранения на химический состав плодов абрикосаArticle