Використання системи збалансованих показників для оцінювання вмінь працівників комунікаційної системи підприємств - Молочник, Ю. Б. (НТУ "ХПІ", 2015)
Розглянуто ефективне використання усіх інтелектуальних здібностей працівників комунікаційної системи, спонукання їх до результативного здійснення їхньої діяльності. Обґрунтовано необхідність впровадження керівництвом підприємств адекватних методів активізування. Сформовано систему збалансованих показників оцінювання явних та прихованих вмінь. Обґрунтовано обрання показників визначення ефективності активізування працівників комунікаційної системи, яка залежить головним чином від рівня успішного функціонування її основних елементів – керівництва, найманих працівників, засобів, що забезпечують комунікаційний процес.

We consider the efficient use of all intellectual abilities of communication system workers, prompting them to effective implementation of their activities. The necessity of introducing the company's management of adequate methods of activation is proven. The system of balanced scorecard assessment of overt and covert skills is created. Choosing of parameters which determine the effectiveness of activation communication system staff, which depends mainly on the level of the successful operation of its basic elements - leadership, employees, agents, ensuring the communication process is grounded.
The use of balanced scorecard to evaluate the skills of communication system workers of enterprises
Keywords: комунікації; людські ресурси; інтелектуальні здібності; методи активізування; приховані резерви; communication; enterprise communication system; method of activation; overt and covert skills