Механізм формування фінансової стратегії підприємства - Щербань, О. Д.; Височіна, Л. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
В даній статті стратегія підприємства розглядається як процес вибору альтернативних шляхів досягнення мети. Визначено зміст, мету і основні етапи процесу формування фінансової стратегії. Запропоновано формулювання системи стратегічних цілей фінансового розвитку за допомогою цільових стратегічних нормативів. Проаналізовано етапи стратегічного фінансового планування і управління на підприємстві; основні методи фінансового планування на підприємстві.
Keywords: розвиток підприємства; цілі; планування фінансове; управління підприємством