Реалізація ідей І. А. Зязюна щодо підготовки майбутніх учителів фізики та математики - Марченко, В. С. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті висвітлено особливості професійної підготовки вчителя. Розглянуті ідеї українського вченого І. А. Зязюна. Показано напрями, складові та сутність сучасних вимог до професійної підготовки вчителя. Наголошено на основних чинниках нових підходів до підготовки майбутнього вчителя.

The article elucidates peculiarities of professional teacher training. on-sidered ideas of the Ukrainian scientist I. A. Zyazyuna. It shows the directions, components and essence of modern requirements to professional teacher training. Emphasis is placed on the main factors of new approaches to preparing prospective teachers.
Realization of ideas I. A. Zyazyuna for preparation of future teachers of physics and mathematics
Keywords: професійна підготовка; напрям; вимоги; professional training; future teachers