Нетворкінг і міжкомандна взаємодія як драйвери підвищення ефективності менеджменту та створення цінності в економіці вражень цифрового маркетингу - Татаринцева (Курбатова), Юлія Леонідівна; Пушкар, Олександр Іванович (Одеський національний політехнічний університет, 2025)
Метою дослідження є вивчення ролі міжкомандної взаємодії та нетворкінгу у підвищенні ефективності менеджменту та створенні цінності в економіці вражень і трансформацій. Об’єкт – процеси командної взаємодії через нетворкінг. Актуальність зумовлена пасивністю співробітників, слабкістю міжкомандних зв’язків та відсутністю культури ставити запитання. Досліджено досвід групи О.І. Пушкар та практики Google, IBM, Xerox, Boeing. Теоретичною основою є перехід від економіки досвіду до економіки трансформацій (Пайн і Гілмор). Запропоновано систему впровадження нетворкінгу: регулярні зустрічі, ротація у проєктах, мотивація до спільних результатів, розвиток лідерства. Розроблено модель формування цінностей, де команди виступають ефекторами змін, а також інструменти активації нетворкінгу: кейс-сесії, наставництво, карти ідей, гейміфікація та обмін досвідом. The purpose of the study is to study the role of inter-team interaction and networking in increasing management efficiency and creating value in the economy of impressions and transformations. The object is the processes of team interaction through networking. The relevance is due to the passivity of employees, the weakness of inter-team ties and the lack of a culture of asking questions. The experience of the O.I. Pushkar group and the practices of Google, IBM, Xerox, Boeing are studied. The theoretical basis is the transition from the experience economy to the transformation economy (Pine and Gilmore). A system for implementing networking is proposed: regular meetings, rotation in projects, motivation for joint results, leadership development. A model of value formation is developed, where teams act as effectors of change, as well as tools for activating networking: case sessions, mentoring, idea maps, gamification and exchange of experience.
Networking and cross-team interaction as drivers of management efficiency and value creation in the experience economy of digital marketing
Keywords: міжкомандна взаємодія; нетворкінг; економіка вражень; економіка трансформацій; колективний інтелект; цифровий маркетинг; організаційні зміни; cross-team interaction; networking; experience economy; transformation economy; collective intelligence; digital marketing; organizational change