Математична модель абсорбції оксидів азоту під тиском - Тошинський, Володимир Ілліч; Печенко, Тамара Іванівна; Литвиненко, Олександр Олександрович; Букатенко, Олексій Іванович (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті пропонується математична модель абсорбції оксидів азоту під тиском. Розрахунок ведеться по парціальному тиску оксидів азоту на задану концентрацію азотної кислоти при певному співвідношенні рідкої і газової фаз.

The mathematical model of absorption nitrogen oxides under pressure was given in this article. Calculation was carried out according to partial pressures of nitric oxides towards given nitric acid concentration with defined ratio liquid and gas phases.
Keywords: колони абсорбції; поглинання оксидів азоту; парціальний тиск; концентрація продукційної кислоти