Электрохимические характеристики графитов высокой степени очистки Завальевского месторождения - Лихницкий, К. В.; Крюков, В. В.; Лысин, В. И.; Барсуков, В. З. (НТУ "ХПИ", 2008)
З метою створення високоефективних енергогенеруючих пристроїв досліджені електрохімічні властивості стандартних та доочищених в КНУТД деяких графітів Заваллівського родовища в якості активних матеріалів Li-іонних акумуляторів. Для підвищення електрохімічних характеристик таких матеріалів була розроблена технологія доочистки графітів хімічними методами до величини зольного залишку нижчого за 0,1 %. Це дало можливість підвищити питому електричну ємність та стабільність циклювання електродних матеріалів на основі графітів до значень, що відповідають світовим стандартам.

The electrochemical properties of purified by KNUTD some Zavalye graphites asactive materials for Li-ion batteries were investigated with the purpose to create the high efficient power sources. The technology of graphite purification by the chemical methods to the ash lower then 0.1 % was developed in order to improve the electrochemical characteristics of such materials. It has allowed to increase up to the world-wide standards the specific electrical capacity and to stabilize the cycling performance of graphite base electrode materials for Li-ion application.
Keywords: литий-ионные аккумуляторы; ЛИА; Завальевский графитовый комбинат; полифинилиденфторид; ЗГК