Фінансовий інструмент як елемент економічного механізму державного управління розвитком професійної (професійно-технічної) освіти - Грень, Лариса Миколаївна (Національний університет цивільного захисту України, 2019)
У статті розглянуто особливості використання фінансового інструменту економічного механізму державного управління розвитком професійної (професійно-технічної) освіти в Україні на сучасному етапі; проаналізовано обсяг субве-нції на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів державної форми власності;з’ясовано місце та роль фінансового інструменту у межах економічного механізму державного управління розвитком професійної (професійно-технічної) освіти.

The article views the peculiarities of applying financial instrument of economic mechanism in state management of vocational (vocation-and-technical) education in Ukraine at present stage; there is analyzed the amount of subvention on modernizing and renewal of material-and-technical base of state-owned vocation-and-technical education establishments; the place and role of finance mechanism within the economic mechanism of state management in vocational (vocation-and-technical) training development is clarified.
Finance instrument as an element of economic mechanism in state management of vocational (vocation-and-technical training
Keywords: управління освітою; підготовка фахівців; професійна підготовка; економіка України; state management; finance instrument; economic instrument; skilled worker