Applied aspects of maintaining gas production in gas condensate production field at late operational stage - Fesenko, Yu. L.; Kryvulia, S. V.; Syniuk, B. B.; Fyk, M. I. (Центр Європи, 2013)
The authors are offering to use an integrated methodology based on an innovative engineering solution for developing fields at the late operational stage. Essential factors are analysed, which affect the stabilisation of natural gas and gas condensate production. Examples are given of forecasted and actual increase in production of hydrocarbons with reduced well production pressures by introducing new booster compressor stations.

Авторами пропонується використання комплексної методології з інноваційним інженерним підходом щодо розробки родовищ на пізній стадії експлуатації. Аналізуються суттєві чинники в справі стабілізації видобутку природного газу та газового конденсату родовищ України, які знаходяться на пізній стадії розробки. Наводяться приклади прогнозного та фактичного збільшення видобутку вуглеводнів при пониженні робочих тисків свердловин за рахунок введення нових дожимних компресорних станцій.
Прикладні аспекти інтенсифікації видобутку газу газоконденсатних родовищ на пізній стадії роботи
Keywords: свердловини; робочі тиски; компресорне обладнання; видобуток газу