Екологічний стан та гибридні загрози для лісових культурфітоценозів Криворіжжя - Квітко, М. О.; Савосько, В. М.; Лихолат, Ю. В.; Лихолат, О. А.; Маренков, О. М.; Лихолат, Т. Ю. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
З позицій екосистемного підходу розглянуті лісові культурфітоценози як перспективний чинник покращення екологічної безпеки Криворізького гірничо-металургійного регіону. В результаті досліджень встановлено, що якість реформування екологічно обґрунтованого підходу до озеленення територій міста Кривого Рогу, а також збереження штучних лісових насаджень визначається вибором збалансованої моделі управління та політики природокористування.

Artificial woody plantations in the city of Kryvyi Rih are considered from the standpoint of the ecosystem approach. Artificial woody plantations are identified as a promising factor for improving the environmental safety of the Kryvyi Rih mining and metallurgical region. As a result of the research, it was established that the quality of the reform of the ecologically sound approach to planting trees in the territories of the city of Kryvyi Rih is determined by choice of a balanced management model and nature management policy. Such a model should also consider measures to preserve artificial forest plantations.
Ecological state and hybrid threats for artificial woody plantations in Kryvyi Rih
Keywords: лісові культурфітоценози; екологічна безпека; дендрометричні показники; лісистість; Криворіжжя; forest urban phytocenoses; environmental safety; dendrometric indicators; artificial woody plantation; forest cover; Kryvyi Rih region