Горбенко, Г. А.Турна, Р. Ю.2015-12-072015-12-072006Горбенко Г. А. Технико-экономическое обоснование концепции холодоснабжения пищевого предприятия / Г. А. Горбенко, Р. Ю. Турна // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Энергетические и теплотехнические процессы и оборудование. – Харьков : НТУ "ХПИ". – 2006. – № 5. – С. 137-143.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/18637Наведено метод техніко-економічного обґрунтування концепції холодопостачання харчового підприємства с залученням алгоритму синтезу складних систем. Для аналізу можливих систем холодопостачання використовуються спеціально розроблені системні математичні моделі. Надана методика дозволяє приймати більш обґрунтовані рішення вибору системи холодопостачання.Food industry cooling system technical and economic assessment method is presented. The method is based on algorithm of complex systems engineering synthesis. The mathematical models are developed for analysis of different cooling systems efficiency. The method developed can be used to choose the most efficient cooling system for different similar problems.ruТЭОпотребные производственные площадиобъемы холодильных камерграфик потреблениянизкое давлениевысокое давлениеТехнико-экономическое обоснование концепции холодоснабжения пищевого предприятияFood industry cooling system technical and economic assesment methodArticle