Пічугіна, Тетяна СергіївнаБезгінова, Любов ІванівнаШарапова, Олена МихайлівнаШвед, Світлана Андріївна2016-05-242016-05-242015Сутність стратегічного управління підприємством ресторанного господарства / Т. С. Пічугіна [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Актуальні проблеми управління та фінансово-господарської діяльності підприємства. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 61 (1170). – С. 62-64.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/21661У статті розглянуто дефініції поняття "стратегічне управління", визначено основні підходи до його розуміння закордонними та вітчизняними науковцями. Це, разом із дослідженням специфіки діяльності підприємств ресторанного господарства, дозволило запропонувати авторське визначення поняття "стратегічне управління підприємством ресторанного господарства".The article deals with the definition of the "strategic management" concept, the basic approaches to understanding foreign and domestic scientists. This, together with the study of the restaurant business enterprises’ specifics, allowed to offer his own definition of the concept "strategic management restaurant business."ukринкова економікареакція піприємстваменеджерконкурентні перевагиenterprisestrategic management approachСутність стратегічного управління підприємством ресторанного господарстваThe essence of strategic management of restaurant businessArticle