Біотехнологічний захист та охорона навколишнього середовища - Шестопалов, Олексій Валерійович; Пітак, Інна Вячеславівна; Новожилова, Тетяна Борисівна; Бахарєва, Ганна Юріївна; Пітак, Олег Ярославович; Крюкова, Наталія Валеріївна; Кобилянський, Борис Борисович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016)
У посібнику розглянуто сучасні інноваційні методи біотехнологічного захисту та охорони навколишнього середовища. Проаналізовано існуючі методи очистки природних середовищ від забруднень антропогенного походження із використанням процесів біологічної деструкції органічних та неорганічних забруднюючих речовин у сучасних біотехнологіях. Наведено рекомендації щодо вибору устаткування із використанням біологічних методів. Розраховано на аспірантів та студентів вищих навчальних закладів освіти, викладачів та наукових співробітників, а також спеціалістів, які займаються природоохоронною діяльністю.
Keywords: біотехнологія; середовище навколишнє; детоксикація; речовини забруднюючі; очищення біологічне; мікроорганізми-деструктори; очищення стічних вод; очистка газових викидів; переробка відходів; моніторинг екологічний; біоремедіація; біоенергетика; вилуговування бактеріальне; охорона праці