Методичні вказівки для практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни "Історія української науки і техніки" - Тверитникова, Олена Євгенівна; Гутник, Марина Валеріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Мета вивчення навчальної дисципліни «Історія української науки і техніки» полягає у формуванні у здобувачів освіти поглиблених знань з історії формування науки, як унікальної галузі інтелектуальної галузі діяльності та її ролі у поступі людської цивілізації, ознайомлення з історією прирощення знань у природничих, гуманітарних, соціальних, технічних науках відповідно до конкретних історичних етапів розвитку науки і культури в цілому з метою опанування інтелектуального багатства української наукової культури; поглиблення знань, пов’язаних з розвитком української науки і техніки від найбільш простих знарядь до сучасних технологій, вивчення основних етапів, процесів і подій історії української науки і техніки з давніх часів до сьогодення у контексті основних тенденцій інноваційного розвитку світу.
Keywords: методичні вказівки; предмет історії науки; історіографія; діяльність наукових товариств; міжнародні зв'язки; архівні установи; музейна справа