Спектральный анализ спутниковых измерений атмосферных гравитационных волн - Лизунов, Г. В.; Кузьмич, А. А. (НТУ "ХПИ", 2010)
Дана робота присвячена розробці методики виділення атмосферних гравітаційних хвиль (АГХ) на фоні крупномасштабного тренду. В роботі розглянуто фільтр, що може бути застосований для виділення АГХ з даних, та оцінена точність бортових вимірюваннь.

This work deals with methodology of atmosphere gravity waves (AGW) extraction on the background of high-scale variation. The filter, which could be employed to AGW extraction was considered here, and data precision have been estimated
Keywords: спутниковые измерения; полосовая фильтрация данных; методология выявления АГВ; анализ погрешностей; волновые характеристики; спектральное оценивание