Спосіб експлуатації газових свердловин, що працюють методом періодичного відбирання газу - Кривуля, Сергій Вікторович; Коцаба, Василь Іванович; Шендрик, Олексій Михайлович; Фик, Ілля Михайлович; Фесенко, Юрій Леонідович (ДП "Український інститут промислової власності", 2013)
Спосіб експлуатації газових свердловин включає відбирання газу із свердловин з безперервним контролем за дебітом як однієї, так і декількох свердловин шляхом їх почергового переключення в залежності від індивідуальних поточних показників роботи кожної із свердловин, автоматичну зупинку всіх свердловин, пуск в роботу наступної свердловини після завершення циклу відбирання газу з останньої.
Keywords: патент; корисна модель; технологія експлуатації газових свердловин; трубопровід; цифрові датчик тиску; замір дебіту газу; блок компресорний; орган керований запірний