Методичні вказівки до практичних занять та індивідуальних завдань з курсу "Організація та управління у природоохоронній діяльності" - Самойленко, Наталія Миколаївна; Аверченко, Валентина Іллівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2018)
Сучасне суспільство добре усвідомило надзвичайну важливість охорони навколишнього середовища, яка здійснюється на різних рівнях та із залученням численних механізмів. Регулювання впливу виробничо – господарської діяльності людей на довкілля неможливе без здійснення процесу управління природоохоронною, яке виділяється із загальної структури управління. Ціллю управління у галузі охорони довкілля є реалізація екологічного законодавства, забезпечення проведення ефективних комплексних заходів з природоохорони та раціонального використання природних ресурсів і ін. Організація системи управління направлена на формування екологічної політики, розробку стратегії природокористування, створення інституціональної інфраструктури для забезпечення управління природоохоронною діяльністю (ПОД). У даних методичних вказівках розглядаються найбільш важливі для здійснення ефективної природоохоронної діяльності на підприємстві питання екологічної політики та організаційної структури управління ПОД.
Keywords: методичні вказівки; екологічна політика; посадові інструкції; навколишнє середовище