Економічна сутність конкурентоспроможності промислової продукції - Романчик, Тетяна Володимирівна; Перерва, Олександр Петрович (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2025)
У доповіді розкривається економічна сутність поняття «конкурентоспроможність промислової продукції», проаналізовано фактори, що впливають на її рівень, зокрема якість, ціна, інноваційність, витрати на виробництво та ринкові умови. Обґрунтовано значення конкурентоспроможності для розвитку підприємств у ринковій економіці, а також розглянуто методи її оцінювання. Окреслено напрями підвищення конкурентних переваг промислової продукції в умовах глобалізації.
Keywords: конкурентоспроможність; промислова продукція; економічна ефективність; ринок; стратегія розвитку