Щодо системи підготовки фахівців у сфері безпеки праці - Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна; Євтушенко, Наталія Сергіївна (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, 2022)
У даний час у зв'язку з інтенсивністю розвитку виробничих процесів, появою нових видів діяльності людини, охорона праці набуває все більшого значення. Кафедра “Безпека праці та навколишнього середовища” Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” здійснює підготовку фахівців з охорони праці (бакалаврів та магістрів за спеціальністю 263 – “Цивільна безпека”).
Keywords: безпека праці; цивільна безпека; фахові компетентності; екстремальні умови