Экологический кризис питьевой воды. Причины, последствия. Передовые пути решения - Артемьев, С. Р. (НТУ "ХПИ", 2009)
В статті розглянуто достатньо актуальну проблему нестачі питної води у світі. Проаналізовано причини виникнення вказаної проблеми та показано наслідки її невирішення. На прикладі передових технологій, застосованих в Англії, показано один з варіантів вирішення зазначеної проблеми, з урахуванням поточного вдосконалення системи міського водопостачання та водовідведення.

In the article the issue enough of the day of lack of drinking-water is considered in the world. Reasons of origin of the indicated problem are analysed and the consequences of its undecision are rotined. On the example of front-rank technologies, applied in England, one of variants of decision of the noted problem is rotined, taking into account current perfection of the city water system.
Keywords: охрана окружающей среды; прирост населения; водопровод; канализация; расход чистой воды; загрязнение воды; опреснительные заводы; айсберги; бурение скважин; качество воды