Уточнення алгоритму і особливості розрахунку математичної моделі пульсацій тиску від вихрових джгутів у відсмоктуючій трубі гідротурбіни - Подвойський, Юрій Андрійович; Зав'ялов, Павло Сергійович; Кухтенков, Юрій Михайлович (НТУ "ХПІ", 2013)
Надано короткий опис математичної моделі, алгоритм і особливості розрахунків низькочастотних пульсацій тиску вихрових джгутів у відсмоктуючій трубі для прогнозування характеристик на основі даних експериментальних досліджень і зондування потоку в трубі за допомогою датчиків-зондів тиску для гідротурбін на напори 100-300 метрів

Provided a brief description of the mathematical model, algorithm and calculation features lowpressure fluctuations in the vortex suction tube bundles for predicting performance based on experimental studies and probing flow in a pipe using pressure sensors, probes for the hydraulic pressure to 100-300 meters
Keywords: гармоніки коливань швидкості; зондування; поток; циркуляція; ряд Фур'є; непротікання; model pulsation; pressure vortex bundles; hydraulic; suction pipe; harmonic oscillation speed