Забезпечення розвитку іноземного інвестування в Україні: теоретичний аспект - Бала, В. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті проведений аналіз сучасних факторів що впливають на активізацію інвестиційної діяльності з боку закордонних інвесторів. Зроблені висновки щодо комплексу заходів, який є необхідним для забезпечення розвитку вітчизняної промисловості.

In the article the analysis of modern factors is conducted which influence on activation of investment activiti from the seid of oversea investors. Conclusions are done in relation to the complex of measures, which is necessary for development of domestic industry.
Keywords: іноземні інвестування; вертикальні прямі інвестиції; горизонтальні прямі інвестиції; інтеграція; фінансування; integration; research; integration; foreign investing