Умови формування громадянської компетентності майбутніх учителів - Шестопалюк, Олександр Васильович (НТУ "ХПІ", 2010)
У статті розглянуті умови формування громадянської компетентності майбутніх учителів у сучасному суспільстві. Показано, що стрижнем системи виховання студентів є національна ідея, що відіграє роль об’єднуючого, координуючого чинника в суспільному розвитку.

The author dwells on conditions of formation of future teachers’ citizen competency in modern society. It is shown that national idea which plays part of the uniting and coordinating factor in social development is the core element of students upbringing system.
Сonditions of formation of future teachers' citizen competency
Keywords: виховання студентів; національна ідея; громадянське виховання; патріотизм; самоосвіта