450 років "De Re Metallica" Ґеоргія Аґріколи - Білецький, Володимир Стефанович (My University, 2006)
Переклад, видання, вивчення і використання у науковій роботі та при підготовці кадрів друкованих пам'ятників гірництва - актуальне питання для вітчизняної науки. В Україні праці Ґ. Аґріколи раніше були перекладені тільки фрагментарно. Сучасні реалії дають нам чудову нагоду звернутися до джерел гірничої науки, переосмислити їх і створювати нове з урахуванням багатовікового досвіду.
Keywords: гірничо-металургійні праці; енциклопедії; корисні копалини; українські переклади