Выстреливаемый из ствола автономный разведывательный летательный аппарат - Анипко, О. Б.; Бусяк, Ю. М.; Коростелев, О. П.; Яковенко, П. А. (НТУ "ХПИ", 2015)
Розроблено основні конструктивні елементи автономного повітряного дрейфуючого розвідувально-літального апарату, що вистріляється з танковою гармати. Визначено конструктивні розміри для заданого навантаження. Несуча літальна система може використовуватися як для розвідувача так і для ударного обладнання.

A basic design elements independent air drifting reconnaissance aircraft that shuteye tank guns. Defined design size for a given load. Flying carrier system can be used for both search engine and Percussion equipment.
Autonomous reconnaissance lethal machine that shoots out of the barrel
Keywords: беспилотные летательные аппараты; летно-технические характеристики; танковая пушка; ТП; контейнер-снаряд