Аналіз сучасного стану виробництва гнутих профілів замкненого перетину - Плєснецов, Юрій Олександрович; Забара, О. С.; Коворотний, Т. Л.; Любімов, М. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
В роботі встановлено, що гнуті профілі замкненого перетину знаходять широке застосування в сучасному будівництві, сільськогосподарському будівництві і у виготовленні сталевих меблів. Найбільша кількість розробок, що виконана раніше, спрямована на реалізацію технологій виробництва ГПЗП із заготованки 2 мм і більше. Для створення імпортозамінних технологій виробництва ГПЗП в Україні потрібне виконання НДР.

In current work is determined that roll forms of closed section find wide application in modern construction, agricultural construction and in production of steel furniture. Most works, completed earlier, are directed on realization of technologies of production of CSRF from 2 mm thick workpiece and more. To create the import-replacing technologies of CSRF production in Ukraine the researches are required.
Keywords: ГПЗП; технології виробництва; імпортозамінні технології; металопродукція; нормативно-технічні документи