Фінансова і соціальна оцінка ефективності роботи міськелектротранспорту - Яковлєв, Анатолій Іванович (Академия финансового управления, 2007)
Визначено склад і чисельні величини витрат при експлуатації електротехнічних виробів, які функціонують у системах управління електроприводами міськелектротранспорту. Запропоновано склад і способи розрахунку соціально-економічних збитків при відмовах відповідних виробів. Визначено заходи зі зменшення витрат при експлуатації цих виробів, які полягають у підвищенні їх надійності, зниженні їх собівартості та ціни, вдосконаленні організації ремонту, заміні застарілих транспортних засобів сучасними, високоякісними.

The author determines the structure and numerical size of charges for operating electro-technical products which function in control systems of electric drives of the city electric transport; offers the structure and means for calculating social and economic losses when such products fail; and suggests measures toward reducing expenditures during operation of these products which consist in their higher reliability, reduction of prime cost and price, improvement of repair and maintenance and also replacement of outdated vehicles by modern and high-quality ones.
Keywords: перевезення пасажирські; вироби електротехнічні; устаткування електротехнічне; витрати