Випробування зразків озброєння та військової техніки за параметрами електромагнітної сумісності - Князєв, Володимир Володимирович (Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості, 2020)
У статті розглянуто проблему, що стосується визначення стратегії впровадження в Україні вимог з електромагнітної сумісності до зразків озброєння та військової техніки. Подано аналізування сучасних вимог відповідних стандартів НАТО, військових стандартів США, цивільних міжнародних та регіональних стандартів у галузі ЕМС. Надано пропозиції щодо послідовності введення в обіг вимог рекомендованих стандартів з урахуванням фактичних та перспективних можливостей випробувальних лабораторій України.

The article discusses the problem of determining the implementation strategy in Ukraine of the requirements for electromagnetic compatibility to samples of weapons and military equipment. The analysis of modern requirements of the relevant NATO standards, US military standards, civil international and regional standards in the field of EMC is presented. Suggestions are given on the sequence of introducing into circulation the requirements of the recommended standards, taking into account the actual and future capabilities of Ukrainian testing laboratories.
Tests of samples of weapons and military equipment by electromagnetic compatibility parameters
Keywords: технічні регламенти; електромагнітні поля; військові стандарти; weapon model; electromagnetic compatibility; NATO standard; type of test; feasibility