International cooperation of the Ukrainian academy institutes in the field of electrical engineering: trends of development and the modern state (the second half of the 20th century – the beginning of the 21th century) - Tverytnykova, Elena; Sklyar, Vladimyr; Gutnyk, Marina; Lavrinenko, Olga (Nash Format, 2019)
Досліджено процес інтеграції електротехнічної науки України у світовий науковий простір, виділено основні форми міжнародного співробітництва наукового електротехнічного співтовариства з академічними установами різних країн. На основі аналізу архівних джерел встановлено, що вчені Інституту електродинаміки та Інституту проблем моделювання в енергетиці НАН України брали участь у міжнародних конференціях, симпозіумах; проведенні спільних наукових та експериментальних досліджень на основі двосторонніх угод; у діяльності міжнародних технічних організацій; в обміні вченими за програмами стажування та науково-технічної інформації, у координації актуальних наукових проблем. Встановлено, що наприкінці 1980-х років. - На початку 1990 р.р. в академічних інститутах електротехнічного профілю України було налагоджено постійні зв'язку в рамках двосторонньої співпраці з науковими організаціями Польщі, Чехословаччини, Румунії, Болгарії, Німеччини, Данії, Нідерландів, Канади, Австрії, Франції, Китаю, Росії, Японії, США, виявлено факти міжнародного співробітництва на академічному рівні.
Keywords: international cooperation; oint researches; academic science; National Academy of Sciences of Ukraine