Дослідження особливостей взаємодії склокристалічних кальцієсилікофосфатних матеріалів з альбуміном - Саввова, Оксана Вікторівна; Брагіна, Людмила Лазарівна; Бабіч, Олена Вікторівна (Український державний хіміко-технологічний університет, 2012)
Синтезовано біоактивні кальцієсилікофосфатні склокристалічні матеріали на основі системи Na₂O–CaO–R₂O₃–RO₂–P₂O₅–SiO₂. Встановлено можливість одержання апатитового шару на поверхні дослідних матеріалів в результаті їх взаємодії з альбуміном. Визначено особливості цього процесу в залежності від хімічного складу та структури синтезованих склокристалічних матеріалів.
Keywords: розчинність; фазоутворюючі компоненти; псевдопотрійні системи; варіння; метод напівсухого пресування