Розробка системи автоматичного керування процесом випарювання хлориду кальцію з підтримкою процесу "самозатравки" - Михайловська, Світлана Олександрівна; Пугановський, Олег Валентинович (My University, 2020)
Представлено результати роботи по створенню системи автоматизованого керування трикорпусною випарною установкою для випарювання хлориду кальцію, що працює у режимі "самозатравки". В основу системи керування покладено нечіткий регулятор, що забезпечує керування величиною додаткового потоку. У такій системі виключено можливість переповнення апаратів через незв’язаність каналів керування, що притаманна системам на релейних регуляторах.
Keywords: випарювання; хлорид кальцію; моделювання; нечіткий регулятор