Впровадження оптимальних варіантів проточних частин ЦВТ та ЦСТ в теплову схему турбоагрегату К-540-23,5 - Шерфедінов, Різа Бахтіярович; Швецов, Віктор Леонідович; Усатий, Олександр Павлович (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", 2023)
Розглянуто особливості оптимізації проточних частин (ПЧ) циліндру високого тиску (ЦВТ) та циліндру середнього тиску (ЦСТ) турбіни К-540-23,5. Виконано впровадження оптимальних варіантів ПЧ ЦВТ та ЦСТ в теплову схему з урахуванням впливу температури недогріву живильної води та параметрів пари у відборах на підігрівачі.

Consideration is given to the optimization peculiarities of the flow parts (FP) of the high-pressure cylinder (HPC) and the medium-pressure cylinder (MPC) of the K-540-23.5 turbine. The optimal options of the FPs of the HPC and MPC were imple-mented into the thermal scheme taking into account the effect of the underheating tem-perature of the feed water and steam parameters on the heaters during the steam bleed-offs.
Implementing optimal HPC and MPC flow part options into the thermal scheme of the K-540-23.5 turbine unit
Keywords: оптимізація; турбоагрегат; теплова схема; проточна частина; теплоперепад; optimization; turbine unit; thermal scheme; flow part; temperature differences