Bidirectional DC/AC converter for flexible distributed energy integration into AC microgrids - Vinh, N. T.; Anh, D. T. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
This work focuses on the development of microgrids in remote areas, islands and regions frequently affected by natural disasters, particularly in Vietnam and other island countries in Asia. Problem. The converters perform direct and isolated energy conversion to AC or DC microgrids, which are distributed grids that integrate various distributed energy sources, including renewable energy such as wind power, solar power and others.

Робота присвячена розробці мікромереж у віддалених районах, на островах і в регіонах, часто схильних до стихійних лих, зокрема у В’єтнамі та інших острівних країнах Азії. Проблема. Перетворювачі здійснюють пряме та ізольоване перетворення енергії в AC або DC мікромережі, які є розподіленими мережами, що інтегрують різні розподілені джерела енергії, включаючивідновлювані джерела, такі як вітрова, сонячна енергія тощо.
Keywords: boost DC/DC converter; battery; microgrids; converters; distributed energy; energy sources; акумулятори; підвищувальний DC/DC перетворювач; перетворювачі; мікромережі; джерела енергії