Опір матеріалів. Частина 1 - Киркач, Борис Миколайович; Хавін, Валерій Львович; Лавінський, Денис Володимирович; Конохов, Володимир Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У текстах лекцій наведено основні теоретичні положення за розділами: загальні положення опору матеріалів, центральне розтягнення-стискання, згин, кручення та основи напружено-деформованого стану. До кожного розділу представлено питання для самоконтролю знань. Для студентів спеціальностей 131 "Прикладна механіка" та 133 "Галузеве машинобудування".
Keywords: текст лекцій; опір матеріалів; діаграма граничних напружень; енергетичні методи опору матеріалів; міцність; позацентрове розтягання