Методичні вказівки з виконання та оформлення кваліфікаційної роботи другого (магістерського) рівня вищої освіти - Волков, Олег Олексійович; Погрібний, Микола Андрійович; Субботіна, Валерія Валеріївна; Терлецький, Олександр Семенович; Федоренко, Ганна Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня вищої освіти є випускною кваліфікаційною роботою як результат навчання для другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 132 «Матеріалознавство». Її зміст повинен надати можливість студенту показати себе науковцем, здатним вирішувати завдання з професійної діяльності та проявляти при цьому хист до творчого пошуку, аналізу, синтезу, планування, проведення експерименту і оброблення отриманих результатів, формування коректних висновків. За результатами виконання та захисту кваліфікаційної роботи другого (магістерського) рівня вищої освіти екзаменаційна комісія (ЕК) має можливість оцінити виконану роботу і вирішити питання щодо відповідності підготовки студента другому (магістерському) рівню вищої освіти зі спеціальності 132 «Матеріалознавство».
Keywords: методичні вказівки; кваліфікаційна робота; матеріалознавство; прикладне матеріалознавство; новітні технології; комп'ютерний дизайн матеріалів