Особливості автоматизації процесів управління персоналом на засадах штучного інтелекту - Вознюк, Єгор Олегович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
У статті досліджуються практичні аспекти автоматизації процесів управління персоналом на засадах інтеграції структури штучного інтелекту, як провідної цифрової технології. Проведено порівняльний аналіз класичної та ШІ-автоматизації. Проаналізовано впровадження практичних функціональних напрямів штучного інтелекту в основні процеси управління персоналом. Досліджено питання ролі штучного інтелекту в цифровій трансформації сфери управління персоналом. Сформовано авторське розуміння автоматизації HR-процесів на засадах штучного інтелекту.

The article examines practical aspects of automating human resource management processes based on the integration of the structure of artificial intelligence as a leading digital technology. A comparative analysis of classical automation and AI-driven automation is conducted. The implementation of key functional areas of artificial intelligence within core HR processes is analyzed. The role of artificial intelligence in the digital transformation of human resource management is explored. An authorial interpretation of HR processes automation based on artificial intelligence is formed.
Features of automation of human resource management processes based on artificial intelligence
Keywords: управління персоналом; штучний інтелект; автоматизація; оптимізація; інтелектуальний мікроменеджмент; HR-процеси; цифрові інструменти; ШІ-структура; рекрутинг; human resource management; artificial intelligence; automation; optimization; intelligent micromanagement; HR processes; digital tools; AI structure; recruitment