Система показників оцінки стану та розвитку екологобезпечного сільськогосподарського землекористування - Якушова, К. В. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розглянуто показники оцінки стану та розвитку екологобезпечного сільськогосподарського землекористування, проаналізовано існуючі показники та запропоновано систематизацію показників екологобезпечного землекористування. Запропонована система показників оцінки стану та розвитку екологобезпечного сільськогосподарського землекористування дозволяє комплексно проаналізувати стан земельних ресурсів, оцінити вплив економічного та екологічного розвитку землекористування на соціальні показники, інвестиційних чинників – на якість ґрунтів та екологізацію виробництва.

The article reviews the indicators of an estimation status and development of environmentally agricultural land use, analysis the existing indicators of land use. Presents the systematization of the indicators of environmentally land use.
The system of indicators of an estimation status and development of environmentally agricultural land use
Keywords: соціальний стан; інвестиційний стан; морфологічна стабільність рельєфу; коефіцієнт антропогенного навантаження; природно-сільськогосподарське районуваня; economic status; ecological status; social status