Характеристика моделей і технологій НЛП у педагогічній сфері - Дроздова, О. В.; Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2014)
У полі зору статті перебуває комплекс технік і операційних принципів, на основі яких моделюються ефективні стратегії мислення й поведінки. Розглянуто основні моделі НЛП, за допомогою яких можна, в значній мірі покращити рівень взаєморозуміння викладача та студента. Окрім того, вперше в рамках педагогіки розглядається чотирьохмірна система створена Уіллом МакВінні. Обговорюються результати психолого-педагогічних досліджень щодо застосування моделей і технологій НЛП у навчально-виховному процесі в умовах Харківського музичного училища імені Б. М. Лятошинського. Доведено ефективність їх запровадження на практиці.

In view of the article is a complex of techniques and operating principle, on the basis of which are modeled effective strategies of thinking and behavior. The basic model of NLP, which can substantially improve the level of understanding of the teacher and the student. In addition, for the first time in the framework of pedagogy is considered a four-dimensional system established Will McWhinney. The results of psychological and educational research on the application of models and techniques of NLP in the educational process in terms of the Kharkov Music School named B. Lyatoshinsky. The effectiveness of their implementation in practice are proved.
Specifications model and technology NLP in pedagogy
Keywords: викладач; взаєморозуміння; модель; методи навчання; мислення; програмування нейролінгвістичне; діяльність педагогічна; поведінка; технології педагогічні; студент; teacher; understanding; model; methods of teaching; thinking; neurolingvuistic programming; teaching activities; behavior; technology; student