Щодо особливостей визначення адгезійної взаємодії в умовах глибокого свердлення - Маршуба, В'ячеслав Павлович; Чернякова, Ольга В'ячеславівна; Плахотнікова, Інна Борисівна (Технологический центр, 2010)
Приведені загальні напрями дослідження процесу адгезійної взаємодії фізичних явищ, які супроводжують процес різання. Описані основні механізми дії адгезійної взаємодії на фізичні явища і взаємозв’язок між явищами на основі адгезії, а також подальші напрями дослідження цих процесів.

The general directions of adhesive contact of the physival phenomena process research, accompany the cutting process are presented. The basic mechanisms of adhesive contact action jn the physical phenomena and intercommunication between the phenomena on the basis of adhesion and also the further directions of these processes research are deseribed.
Keywords: різання; властивості фізико-механічні; інструмент ріжучий; середовище технологічне; середовище змащувально-охолоджувальне; нарост; стружка; adhesion; deep boring; physical phenomena; cutting process