Визначення плинності кадрів як соціально-економічної категорії - Гончарова, С. Ю.; Осадча, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті запропоновані два підходи до розуміння сутності плинності кадрів, дається визначення плинності кадрів як соціально-економічної категорії та розглядається класифікація видів плинності за різними класифікаційними ознаками.

In article two approaches to understanding of essence of turnover of staff are offered, definition of turnover of staff as social and economic category is made and classification of kinds of turnover by various classification signs is considered.
Keywords: світова економічна криза; трудові ресурси; види плинності кадрів; класифікаційні ознаки; організована плинність кадрів; неорганізована плинність кадрів; служба зайнятості; приховане безробіття