Навчальна програма "Філософія" - (:unkn) unknown (НТУ "ХПІ", 2012)
Метою дисципліни є формування системи світоглядних знань про буття людини, найістотніші взаємовідносини з природою, суспільством і духовним життям у всіх основних формах його існування; про суспільно-історичну природу релігії, закономірності її виникнення і функціонування в сучасному світі. Метою логіки постає здатність використовувати логічні закони, операції на практиці в процесі міркування, вміння доказувати правдиві судження та заперечувати помилкові. Завданням має бути вивчення основних досягнень світової та української філософії, ознайомлення з головними філософськими дисциплінами (онтологією, гносеологією, антропологією, соціальною філософією); опанування ключових положень релігієзнавства – генезису становлення і розвитку релігійних систем, специфіки їх функціонування в сучасному світі. Завданням логіки є озброїти сучасного менеджера арсеналом знань, що складають теоретичну і методичну основу формування нової культури ділового спілкування
Keywords: філософія античного світу; філософія середньовічного суспільства; філософія Відродження; філософія Нового часу; філософія епохи Просвітництва; марксизм; сучасна світова філософія; онтологія; гносеологія; релігієзнавство